Ida Hjalmarsson

Massa babbel

Hemma från jobbet, ligger i soffan i min fina lägenhet. Har tänt varenda ljus jag hittat, det ser nästan ut som en kyrka här inne. Fast supermysigt. Ligger och äter godis och lyssnar på musik. Känns rätt skönt med lite musik i öronen, har haft podcast i sen halv 06.30 imorses, haha. Har ju lurarna i hela dagarna på jobbet. Och musik kan jag inte lyssna på, spellistorna jag har är inte tillräckligt långa och eftersom att jag lyssnar 8 timmar om dagen så spelas det ju sönder direkt. Och egentligen är ju allt inlagt redan sönderspelat, förutom kanske de 3-4 senast inlagda låtarna.. Har försökt lyssna mycket på Spotifys egna listor och det finns många bra, men det kommer ju upp dåliga låtar hela tiden och då måste man hålla på att byta, eller så orkar man inte det och så sitter man och lyssnar på nån skitlåt. Så podcast är egentligen det enda jag kan lyssna på. Och i stort sätt bara Alex och Sigges, så jag matas nästan hela min vakna tid av deras röster. Och det kommer ju bara ut ett avsnitt i veckan så jag lyssnar ju om alla avsnitt. Det är så himla perfekt och härligt när man sitter och jobbar för jag teleporteras runt bland minnerna i huvudet. För varje avsnitt som kommer på på jobbet så minns jag exakt vart jag var när jag hörde det första gången och då hamnar jag väldigt intensivt i det minnet. Så idag har jag spenderat några timmar i Karibien, några uppe på bergen i Bergen och några hemma i skogen. Och jag kastas in i exakta minnen. När dom kommer in på något segment så minns jag exakt vart på stigen jag gått, vilket väder det vart och vad klockan vart. När Alex berättar om att han kastade en ljushållare i kristall från balkongen när han var barn så sitter jag inte i mitt kontor på jobbet, jag ligger på en strand i Karibien, och det blåser ljummet och är varmt, och jag dricker halvt avslagen öl ur en sandig liten fepplig plastmugg och jag skrattar och spolar tillbaka och väcker Leif och ger honom en hörlur. Och när Sigge spelar upp ljudklipp från sin vardag så går jag längst sjön hemma i Hjälmared och takt med att segmentet tar sig framåt i podcasten så rör jag mig framåt på stigen. Tyvärr så har jag lyssnat på alla avsnitten så många gånger nu så att många gånger så är minnerna av att jag lyssnat på podden att jag sitter på jobbet, haha. Så då kastas jag från jobbet in i jobbet, bara att det är nån annan dag. Så sitter jag där och minns hur jag monterade just den där gången när dom pratade om det där, haha..

Nu har vi bott här i över en vecka! Det första vi gjorde när vi flyttade in var att fixa i ordning köket. Så Säl och Niklas har vart här och så har vi plockat ner skåp, målat om och fixat massa, det har blivit så bra!! Ska lägga upp bilder sen när allt är klart, det är fortfarande lite småfix kvar. Nästa projekt blir hallen. Det ska bli riktigt kul, den är verkligen kaos nu. Och som Feng Shuin säger; hallen är husets viktigaste rum. Men det får bli när det börjar trilla in pengar igen. Nu är det helt tomt, hehe. Men Leif åkte till Bergen igår kväll för att jobba, så nu står han ute på oljeriggen igen. Är avis. Vill också jobba på oljerigg igen. Men jag har ju mitt jobb här nu, och det känns inte helt värt att säga upp sig från det för att få några månader på riggen.. Känns fruktansvärt tråkigt att bo här ensam nu bara. Våran nya stora säng är alldeles för stor för att sova ensam i. Den är ju i och för sig nästan för stor när vi sover två i den också, man säger godnatt på kvällen och sen ses man inte mer förens på morgonen, haha. Det är vi inte vana vid efter att ha trängts i min 120 säng i över ett år.

Nu hade jag egentligen behövt sätta upp min frostfilm på fönstrerna i köket som jag har köpt, men det är ju helt kolsvart ute så ser ingenting. Men vet inte helt heller när jag annars ska gör det, det är ju mörkt hela tiden. Kanske på fredag när jag slutar tidigt, eller i helgen. Men det känns ju sjukt att man måste vänta på helgen för att få upp lite fönsterfilm för att det är för mörkt. Vad är det för land vi lever i? Skulle ju i och för sig kunna fixa fram en bra lampa, men det känns inte som att det blir lika självklart ljus på nått sätt..

Gud jag bara skriver och skriver. Jag skulle kunna fortsätta i flera timmar till. Jag pratar inte med så många nu för tiden och här på bloggen är jag ju rätt tyst också. Och nu när Leif är borta så pratar jag ju inte med honom heller. ÅH vad jag skulle vilja vinna 100000 nu. Jag vet precis hur jag vill ha varenda cm av den här lägenheten, det bara kliar i fingrarna på mig att få det fixat. Har en så himla tydlig bild i huvudet, vill bara få det förverkligat. Lyssnade faktiskt på Värvet nu i eftermiddag också, Katrin hade skrivit att avsnittet med Isabella Lövengrip var så bra så var tvungen att ladda ner det och så tog jag ner Amanda Schulmans intervju också, dom var bra båda två! Men Amanda pratade i slutet av sitt avsnitt om hur otroligt härligt det är att dricka vin och hur magiskt det är att ha nått glas i kroppen. Och det vet jag ju sen innan men man blev lite påmind och sugen. Ska kanske ta en dusch, värma lite mat och kolla klart på filmen jag började på igår.

Mitt hår växer så det knakar, kan ni tänka er!!? :O Nu får jag ha det uppsatt i toffs för det mesta, gör jag ingenting alls så ser jag ut som Jeppe från förra årets Paradise Hotel... 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas