Ida Hjalmarsson

Kategori: Cypern 2011

Hemma

Hallå!

 

Nu är vi hemma, eller, vi kom hem igår morses vid 10. Jag tror aldrig att jag har varit så sliten som jag var då, helt stört. När vi satt på flygplatsen i Larnaca och klockan var typ åtta eller något så fick jag så sjukt ont i magen. Ont i magen på ett sätt som var helt djävulskt, fick ligga i fosterställning och kallsvettas på golvet i sort sätt ända till klockan fyra på natten då planet lyfte. Det var så hemskt, att ha så jävla ont och veta att man har 12 timmar kvar av flygplatser och flygplan.

 

Planet blev försenat från Larnaca, landade 10 över 7 i Budapest. 20 över 7 gick vårt nästa plan till Sverige. Kvart över var vi ute ur planet. Tror ni att vi fick springa? Tror ni att jag hade ont i magen? Tror ni att jag ville dö? Ja, ja och ja.

 

Vi kom i alla fall hem, alla väskorna kom med också på något konsigt sätt. Dem måste ha vart sjukt snabba med att få av allt från det första planet och in på det andra. Well done!

 

När jag väl kom hem så gick jag och la mig. Kom hem till en väldigt trevlig överraskning också!! Den får jag berätta om sen! I alla fall, jag gick och la mig, sov i sex timmar, förutom när jag vaknade av kramper i magen och ville dö. Sen på kvällen kom Alle och hämtade mig och vi kollade film och åt kebabpizza (har längtat lite efter den!!!) och svenskt godis (Herregud vad man har saknat godis, dom äter fan inte godis utomlands, bara choklad typ). Överlevde knappt natten, det känns som att någon försöker att vrida ur mina inälvor, så som man gör med blöt tvätt typ. När man vrider den sådär ni vet? jag har känt såhär förut en gång, det var när jag hade druckit vatten från en sjö som var dåligt. Så jag trodde att det var någon matförgiftning jag fått nu, men då fick jag ligga i ett dygn och spy konstant. Men nu har jag inte spytt, förutom lite i Larnaca. Så jävla konstigt är det, är sjukt svullen och öm också, några läkare där ute som vet vad det kan va?

 

Nu vet jag inte vad som händer, vill åka in till stan och träffa vänner men har så jävla ont. Får se hur det blir!

 

Puss

 

Ps. Trevligt väder ni hade i Sverige då, kul.

 

 

 

 

Hjärngymnastik

Haha när taxichauffören hade släppt av oss på det sunkiga hotellet igår så pratade vi om att han även skulle köra oss till flygplaten idag. Det blev det här utav den konversationen:

 

He: When does your plane lift?

We: Four, in the morgon.

He: Okay, not in the night?

We: Well, yeah in the night.

He: Not mornig?

We: Eeh, both, you know, four o'clock in the morning, in the night.

He: What?

We: four am, you know. In the night, when its dark.

He: But, the morning or the night?

 

Sådär höll det på, fram och tillbaka, blev alldeles asförvirrad. Slutade med att vi inte beställde någon taxi. Lika bra det eftersom att vi åkte till ett annat hotell! Lite kul i alla fall.

 

 

 

Update från flygplatsen: Vi sitter där vi sitter, har byggt oss ett litet bo där vi har våra datorer, elutag och så har vi tagit fram våra högtalare så vi har lite fest. Snart blir det middag.

 

Sådär satt jag förut, innan vi fixade vårt crib.

 

Det är här det händer! Alexander är positiv i alla fall!

 

Att fördriva 15 timmar

Ja hej.

 

Vi är fortfarande kvar på flygplatsen, sitter här och hänger. Det roliga är att vi faktiskt inte är på flygplatsen, där alla affärer och restauranger är. Utan vi är bara i den där väntsalen som är först, där man checkar in, men det kan inte vi göra förens klockan två inatt... Så vi fördriver tiden här ute. Tror vi håller på att bli galna. Vi drack två klunkar vin förut som vi hade i en väska, blev heltokiga och flamsade runt som två fjortisar.

 

Vi har spenderat stor del av tiden med att gå runt "flygplaten" i ytterkant, följt alla väggar liksom. Så har vi tagit tid varje varv och gått på olika fula sätt. Snabbaste varvet tog 5 minuter och 50 sekunder tror jag. Långsamaste typ 7 minuter,  men då fick vi stanna och skratta massa gånger på vägen. Konstigt att inte psyket har kommit och hämtat oss än! 

 

Vi har även bekantat oss lite med personalen, beklagat oss över att vi är fast här med våra jävla väskor och över att dom inte har något bagagerum. Dom tycker om oss! Dom tycker att vi är dumma i huvudet!

 

MEN! För att vända på all negativitet kan jag säga att dom har gratis internet överallt här! Hur jävla lägligt är inte det?

 

Hörs sen! Antagligen ganska snart eftersom att det ända man kan göra här (förutom allt vi redan gjort) är att sitta vid datorn!

 

 

 

 

Larnaca airport för fjärde gången

Hallå!

 

Just nu sitter vi på flygplatsen, vi lyfter om 15 timmar! Varför är ni på flygplatsen redan nu då, kanske ni undar. Det undrar jag med.

 

Man skulle kanske tycka att det är synd om mig, men det är det verkligen inte. Både jag och Alle är rätt störda så vi har faktiskt riktigt kul! Det händer alltid sjuka grejer när vi är ute på äventyr tillsammans.

 

Tanken var den att vi skulle checka in vårt bagage och ta oss in till Larnaca och hitta på något, men det gick inte att checka in skiten så nu sitter vi här. 15 % batteri kvar på datorn också... Men jag in't bitter!

 

Får se hur vi gör med livet, hörs sen!

 

Puss

 

 

 

 

 

Här hade vi kunnat vara istället för flygplatsen, men Alle tyckte att det var lite tråkigt där......

 

Princess hotel ****

Hallå!

 

Nu har allting löst sig för oss. Vi kunde inte boka om biljettena utan fick köpa nya itället, vi åker hem fredag morgon! Det blev inget med Isreal heller, för dyrt och krångligt!

 

Jag tror ingen förstår hur jobbigt det är att förflytta sig när man har så otroligt mycket bagage som vi har. (som ni kan se här under) Först fick vi ta en limmotaxi in till Larnaca, "kör oss till vilket hotell som helst" sa vi. Hotellet vi hamnade på var deprimerande, där skulle vi absolut inte bo. Så där stod vi med alla våra resväskor och cykelväskor någonstans i Larnaca och kunde inte förflytta oss. Iskallt och storm var det också!

 

Nu sitter vi i alla fall på det 4-stjärniga hotellet Princess precis vid havet! Har precis varit nere och ätit en jättefin frukost och nu sitter vi och väntar på bättre väder eller bättre tider. Hur vi lyckades ta oss 10 kilometer bort från stan till detta hotellet med alla väskorna är en skruvad historia som jag inte tänker ta här nu. Men det är rätt typiskt för mig och Alle!

 

Härifrån checkar vi ut vid 12 och därefter vet ingen vad som händer, helt hopplöst med alla väskor. Får se hur det blir, uppdaterar senare eller när vi är på flygplatsen !

 

Puss

 

 

 

 

 

Dricker öl och surfar

Nej men hallå!

 

Just nu sitter vi på flygplatsen och har beställt in lite mat. Någon biljett hem har vi inte än, men vi jobbar på det!

 

Just nu har vi ingen bil, inget boende och inget flyg hem. Detta är vad vi har:

 

Detta fina ekipaget ska vi luffa runt med till 20 mars ;) haha, den färgglada påsen längt upp är en påse med stenar i, viktigt att ha med! haha

 

Jävla oflyt

Hallå där, här kommer en liten lägesuppdatering!

 

Vi packade aldrig igår utan åkte till flygplatsen och försökte lösa något där, det gick inte utan vi fick åka hem igen. När vi kom hem var klockan typ ett så att packa orkade vi inte det minsta, ni får förstå att när jag och Alle bott här så har vi gått och lagt oss mellan 9 och 10 varje dag. (haha, vet) Så att klockan var ett var ju helt bananas för oss.

 

I alla fall, hela morgonen har vi typ packat och flängt omkring, ingen ordning på något känns det som. Har ju inte ens biljetter hem. Vi kom även på att bilhelvetesjäveln skulle vara tillbakalämnad klockan 10, alltså för två timmar sen.. Vart fan är Engen när man behöver henne??!!

 

Har ringt runt till massa flygfolk också och försökt lösa något men det vill sig inte. Inte ombokingsbar biljett.  Att köpa en ny biljett skulle kosta mellan 6 000 och 11 000 typ...

 

Får se hur vi löser detta, just nu kom Alle in och sa:

"Ida, vi åker inte hem. Vi åker till Israel istället"

 

 

 

Helvete.....

 

Detta märkte vi nu när vi skulle börja packa...

 

Hemresa 20 mars tydligen...

 

Så kan det gå!