Ida Hjalmarsson

Kategori: I skogen

Teori om vädret

Vaknade i morses av att solen sken in i rummet, klarblå himmel och strålande sol ute! Det var ett tag sen! Satte mig upp i sängen och så kom Siri upp och la sig bredvid mig som vanligt så vi kunde gosa. När vi sover så ligger hon gärna en bit ifrån, nede vid fötterna eller på golvet, men så fort man vaknar vill hon komma upp till kuddarna och mysa. Kollade igenom snap och instagram medans Leif gick ner och gjorde kaffe så vi kunde dricka det i sängen. Precis då, dom minuterna på morgonen när jag vaknar är jag så lycklig. Så lycklig så att det pirrar i hela kroppen på mig. När man ligger där i sängen, varm och trött, men ändå utvilad, och klappar och gosar med Siri, som är världens mjukaste och vackraste och snällaste, och så öppnas dörren och Leif kommer in bara ett par pjamasbyxor och bar överkropp och håret sådär charmigt åt alla håll och är så snygg så man blir generad med en kopp rykande kaffe i handen och kryper ner bredvid oss. Finns inget bättre!

Efter frukosten så gick vi ut på en skogspromenad med Siri. Nu har lilla Gunnar åkt hem igen så nu var det bara Siri och vi. Det var verkligen så sjukt skönt och fint ute! Tänk om alla dagar kunde vara såhär fina? Jag tror egentligen inte folk hatar vintern för kylan eller snön, utan för att det är så mörkt och deppigt. Utan att ha tänkt på det ens en gång så har det ju vart molnigt i flera veckor typ. Som ett tungt lock över världen. Klart man blir deppig då och längtar efter sommar och värme. Men så fort solen kommer fram och man får se hur himlen som har gömt sig bakom molnen faktiskt ser ut, så känns det helt plötsligt inte alls så jobbigt med vinter. Då man man andas igen på ett sett. Tänk om molnen inte fanns (typ) , utan årstiderna kom ändå, fast det var alltid blå himmel och sol. Fina hösten med alla färger, sen helt vitt med kristallvit snö på vintern och så våren med allt grönt som spricker ut. Inget regn och slask och tunga mörka dagar utan bara ljust och fräsch. Sen så behövs ju såklart molnen för att komma med regn så allt inte torkar ut och för att leverera den här vita snön man vill ha, men det kan dom ju göra på natten eller nått...

BLÅTJÄRN

Åh vad fint det är med snö! Om det ändå inte ska vara sommar och grönt ute så tycker jag i alla fall att det kan vara snö. Bättre det än att allting är grått och tråkigt. 
Tog en härlig promenad runt i skogen och så stannade vi till vid Blåtjärn en stund. Dumma Gunnar tänkte inte alls att isen kanske inte var så tjock så han rusade bara rätt ut över sjön och lyssnade inte direkt när man försökte ropa tillbaka honom, herregud vilken puls man hade då. Hade vart ganska tråkigt att breätta att Gunnar gått genom isen och drunknat för Fredrik när han ska hämta honom på söndag, haha.... Nej gud, inte kul skämt Ida.. :( 
Som tur var var isen tjock och till och med Leif kunde stå på den! 

Gunnar

Efter frukost så blev det en promenad i snön(!) bort till sundet och tillbaka. Gunnar bor hos oss nu så nu har vi två hundar att pussa på och gosa med! Det är alltid så himla mysigt och roligt att ha Gunnar här! 

skogen

Härlig långpromenad i skogen. Med SOL! Och BLÅ HIMMEL! Det var inte igår man såg dom.. 
På kvällen sen blev det bastu och mys hemma! 

BLÅTJÄRN

Promenerade i skogen med dom här två! (Ja, Leif står och kissar i bakgunden) ;)

Sen blev det värma sig och mysa med ett bubbelbad!

LÃ…NGPROMENAD

Skulle gått en vanlig promenad idag efter frukosten, men vi gick halvt vilse. Efter två timmar när vi insåg vart vi var tänkte vi att vi lika väl kunde fortsätta att gå ett tag, så gick nån timma till. Så sjukt skönt! Det har vart så grymt väder idag, helt ljummet i luften. Känns riktigt gött att man faktiskt gjort något idag och inte bara legat inne och ätit godis hela dagen.

UNDERBART VÄDER

Det är på riktigt helt sjukt väder ute. Idag när vi vaknade och hade ätit frukost så gick vi direkt ut i skogen och ner till sjön. Gick bort till solklippan vid Markedalen och så låg vi där och solade tills Siri blev jätterastlös och så gick vi vidare, så sjukt skönt! Hittade en skalle i skogen på väg hem igen också, nån som vet vad det är för djur?